Архивы за месяц "Март 2023"

Лікування глибокого карієсу. Лікування карієсу в Сумах

Відмінність глибокого карієсу є те, що каріозне ураження вже пройшло шар емалі та поширилось крізь дентин і може досягати кореня. Наступна стадія після глибокого карієсу – пульпіт. І варто не допустити такого розвитку  подій.

Read More →

Ендодонтичне лікування. Лікування пульпіту в Сумах

Ендодонтією називають розділ в стоматології, що займається лікуванням зубник кореневих каналів. Ендодонтичне лікування проводиться при поширеному карієсі, травмах зубів, пульпіті, а також при підготовці до протезування.

Read More →

Кіста зуба. Лікування кісти в Сумах

Кістою зуба називають запальне утворення у вигляді гранули, котре виникає як захисна реакція організму на потрапляння інфекції. На початковій стадії кіста розвивається безсимптомно. З розвитком захворювання пацієнт починає відчувати ниючу біль, з’являється набряклість, підіймається температура.

Read More →

Після встановлення протезу

Протезування зубів – це процедура, яку уникнути неможливо більшості жителів планети. Після проведення протезування, як і після проведення будь-якої операції, проходить реабілітаційний період. Саме в цей час відбувається звикання пацієнта до нових протезів.

Read More →

Як себе проявляє пульпіт?

Запалення нервового пучка зуба називають пульпітом. Ускладнення карієсу є найчастішою причиною пульпіту. При запущеному карієсі мікроорганізми проникають настільки глибоко, що призводять до запалення пульпи.

Read More →

Зворотня сторона голлівудської посмішки

Не всі знають, що Голлівудські посмішки найчастіше це чудова робота стоматологів, адже зірки кіно та телебачення такі ж люди, як і всі, і проблеми із зубами у них такі самі. Але робота вимагає ідеального зовнішнього вигляду, от і були придумані спеціальні вініри та люмініри, щоб приховати дефект зубів та зробити посмішку сліпучою.

Read More →

Чи потрібен стоматолог немовляті?

Коли слід вперше вести дитину до стоматолога? Таке питання часто ставлять батьки своїм стоматологам. Перший візит до дитячого стоматолога має відбутися в ранньому віці, коли тільки прорізалися перші зубики.

Read More →