Кава проти карієсу

Кава – улюблений напій багатьох людей, деякі і уявити не можуть ранок без кави, але існує думка, що саме через частого вживання кави зуби починають псуватися. Проте, нещодавно групою дослідників було зроблено заяву у протилежному.


Як кажуть вчені, які беруть участь у дослідженні, регулярне вживання кави здатне запобігати утворенню карієсу та зберегти зуби здоровими. Спостереження проводилося за групою людей, які п’ють каву і немає. Виявилося, що у людей, які регулярно випивають хоча б одну чашку кави на день, відсоток страждають карієсом помітно нижче, ніж у кави, що не п’ють.
Найбільший антикаріозний ефект був помічений при вживанні кави зерен робусти, трохи меншою ефективністю має арабіка.
Така дія кави пов’язана з її антибактерицидними властивостями. Випиваючи каву, ми пригнічуємо дію бактерій, що провокують розвиток карієсу.
Що ж до потемніння зубів при частому вживанні кави, то фахівці вважають, що такого явища можна уникнути, проводячи своєчасні гігієнічні заходи.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.